Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این مطلب به مرور ۱۰ نکته در خصوص ورزشگاه شهید شیرودی (امجدیه) پرداخته شده است.

به گزارش شریان نیوز، ورزشگاه شهید شیرودی (امجدیه) واقع در خیابان مفتح تهران، تا پیش از ساخت ورزشگاه آزادی، اولین و بزرگ‌ترین ورزشگاه فوتبال در تهران بود و بازی‌های خانگی تیم ملی ایران و دو تیم بزرگ پایتخت یعنی تاج و پرسپولیس در آن برگزار می‌شد، اما با ساخت ورزشگاه آزادی در غرب تهران این ورزشگاه دیگر آن رونق پیشین را از دست داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه قصد داریم ۱۰ نکته درباره این ورزشگاه را با هم مرور می‌کنیم:

۱. در سال ۱۳۰۶ یعنی ۱۰ سال پیش از آنکه فدراسیون فوتبال ایران بنیان‌گذاری شود، زمین ورزشگاه امجدیه با لایحه‌ای تصویب‌شده در مجلس برای ساخت یک زمین رسمی فوتبال خریداری شد. این زمین متعلق به فردی به نام «امجد نظام» بود.

۲. «امجد نظام» شرط گذاشته بود که در صورت نام‌گذاری ورزشگاه به نام او، تخفیف ویژه‌ای در فروش زمین بدهد. برای همین این ورزشگاه با عنوان «امجدیه» نام‌گذاری شد. پس از انقلاب اسلامی، ورزشگاه امجدیه به یاد خلبان شهید هوانیروز ارتش در ۸ سال جنگ تحمیلی یعنی «علی‌اکبر شیرودی» به نام او نام‌گذاری شد.

۳. طرح نخستین این زمین فوتبال را مهندس «نیکلای مارکف» و مهندس «سعید» با گنجایش ۲۵ هزار نفر آماده کردند. ساختمان این ورزشگاه در سال ۱۳۱۷ به پایان رسید و در سال ۱۳۱۸ با برگزاری اولین دوره مسابقات قهرمانی ایران در چند رشته ورزشی فعالیت خود را آغاز کرد.

۴. تا پیش از ساخته‌شدن ورزشگاه آزادی، «شهید شیرودی» ورزشگاه خانگی بسیاری از تیم‌های فوتبال تهران از جمله تاج، شاهین، پرسپولیس، دارایی، تهران‌جوان، پاس تهران و همچنین تیم ملی فوتبال ایران بود، اما با ساخت ورزشگاه آزادی در غرب تهران و به دلیل جای‌گیری «شیرودی» در مرکز پایتخت، مسئولان دیگر اجازه ندادند بازی مهم فوتبال در آن برگزار شود و بعد از آن تبدیل به یک ورزشگاه دو و میدانی شد.

۵. این ورزشگاه که دور تا دور آن جایگاه تماشاگر دارد، محل بسیاری از رویداد‌های تاریخی و به‌یاد ماندنی فوتبال ایران بوده است. نخستین راهیابی فوتبال ایران به بازی‌های المپیک (المپیک ۱۹۶۴ توکیو) با پیروزی بر هندوستان، نخستین قهرمانی جام ملت‌های آسیا با پیروزی بر تیم رژیم صهیونیستی و نخستین قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا در امجدیه صورت گرفت.

۶. در یکی از مسابقات سال ۱۳۴۷ در ورزشگاه امجدیه که بیش از ۳۰ هزار نفر تماشاگر به ورزشگاه آمدند و بسیاری از مردم در بیرون از ورزشگاه پشت در‌ها ماندند، مسئولان وقت تصمیم گرفتند که ساخت ورزشگاه دیگری با قابلیت‌های بیشتر یعنی ورزشگاه آزادی را کلید بزنند.

۷. اسفند سال ۱۳۳۹ ملکه الیزابت دوم برای بازدید از برنامه ورزشی و هنری جوانان ایران و همچنین برای تماشای ورزش باستانی در ورزشگاه امجدیه آمد و از نزدیک شاهد این رویداد‌ها بود.

۸. ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ در عملیات طبس قرار بود که تکاوران نیروی دلتا با پرواز بالگرد از طبس راهی سفارت اشغال‌شده آمریکا در تهران شوند. به دلیل نزدیکی استادیوم امجدیه به سفارت آمریکا، قرار بود تکاوران از این ورزشگاه به سفارت راه یافته و پس از آزادی گروگان‌ها با بالگرد‌ها از ورزشگاه امجدیه به سمت طبس و از آنجا به سوی ناو‌های آمریکایی پرواز کنند، اما این طرح با رخ‌دادن طوفان شن در طبس شکست خورد.

۹. مهر ۱۳۶۳ سیل جمعیت در امجدیه منتظر بود تا پس از بازی نفت با بانک ملی، دیدار پاس و پرسپولیس از سری مسابقات جام باشگاه‌های تهران را تماشا کند. هجوم هواداران آن چنان بود که شماری از جمعیت، ناگزیر وارد پیست دوومیدانی و زمین شدند. هیئت فوتبال تهران زمانی متوجه شد سپردن میزبانی بازی پرسپولیس و پاس به امجدیه اشتباه است که به جای بازیکنان، مردم وسط زمین بودند. بلندگوی ورزشگاه اعلام کرد به دلیل استقبال زیاد، بازی را بدون فروش بلیت در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد کرد، اما تماشاگران خشمگین به زمین چمن هجوم آوردند و تشک‌های پرش ارتفاع و پرش با نیزه را آتش زدند. پس از آن، رئیس هیئت فوتبال تهران بازداشت و با قرار وثیقه روانه زندان شد و بازی‌های پرسپولیس نیز هرگز در ورزشگاه شهید شیرودی برگزار نشد.

۱۰. بافت فرسوده ورزشگاه شیرودی، کمبود فضای ورزشی، دسترسی‌های نامناسب برای استفاده از این مجموعه، کمبود فضای پارکینگ برای ورزشکاران، نبود فضای لازم برای تجهیز لوازم و امکانات ورزشی و کمبود فضای سبز، مسئولان را بر آن برداشت تا طرح جامعی برای بازسازی این مجموعه در نظر بگیرند. برای این پروژه ۷ هزار میلیارد تومان هزینه برآورد شد. در طرح اولیه قرار بود که گنجایش این ورزشگاه پس از بازسازی ۲۵ هزار نفری باشد که نهایتا گنجایش آن به حدود ۵ تا ۱۰ هزار تن محدود شد.

برچسب هاپرسپولیسورزشگاه شهید شیرودی

منبع: شریان

کلیدواژه: پرسپولیس ورزشگاه شهید شیرودی سقوط هواپیمای تهران یاسوج ایالات متحده آمریکا مجلس شورای اسلامی سوریه یاسوج بوشهر ایران کرمانشاه سقوط هواپیما روسیه عراق گرگان بارش برف تیم فوتبال استقلال تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۶۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)

عصر ایران - پارک ملی جنگل سنگی (Petrified Forest National Park) یک پارک ملی آمریکایی در شهرستان های ناواهو و آپاچی در شمال شرقی آریزونا است. این پارک با مساحت 900 کیلومتر مربع نام خود را از ذخایر بزرگ چوب سنگ شده اش گرفته است. پارک ملی جنگل سنگی شامل استپ های بوته ای نیمه بیابانی و همچنین زمین های بایر فرسوده و رنگارنگ است.

این پارک با ارتفاع متوسط حدود 1600 متر دارای آب و هوای بادی خشک با دمایی تا 38 درجه سلسیوس در تابستان و زیر صفر در زمستان است. بیش از 400 گونه گیاهی که بیشتر آنها علف هایی مانند بانچ گراس، گراما آبی و ساکاتون هستند، در این پارک یافت می شوند.

گونه های جانوری پارک ملی جنگل سنگی آریزونا شامل جانوران بزرگی مانند شاخ چنگالی ها، کایوت ها و گربه های دم کوتاه (بابکت) و حیوانات کوچک تر مانند موش آهویی، مارها، مارمولک ها و چند نوع از دوزیستان می شوند. بیش از 200 گونه پرنده که برخی از آنها ساکن دائمی و بسیاری از آنها مهاجر هستند نیز در این پارک زندگی می کنند.

پارک ملی جنگل سنگی به واسطه فسیل هایش، به ویژه درختان فرو افتاده که حدود 225 میلیون سال پیش در اواخر دوره تریاس، می زیسته اند، مشهور است.

افزون بر کنده های چوب سنگ شده، فسیل های یافت شده در این پارک شامل سرخس های تریاس پسین، سیکاد، کهن دار، و بسیاری دیگر از گیاهان و همچنین جانواران از جمله خزندگان غول پیکر به نام فیتوسورها، دوزیستان بزرگ و دایناسورهای اولیه است. دیرینه شناسان از اوایل قرن بیستم در حال کشف و مطالعه فسیل های این پارک بوده اند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: پارک ملی لینسوز ماراینسیز ؛ یکی از خاص ترین نقاط جهان! (+عکس)

دیگر خبرها

  • پرسپولیس در ورزشگاه آزادی حریف سپاهان نیست!
  • ورزشگاه آزادی، قتلگاه مهمانان پرسپولیس و استقلال
  • پلیس جمهوری اسلامی ایران مفتخر به حمایت مردم عزیز است
  • واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است
  • استقبال پرشور هواداران پرسپولیس و سپاهان از الکلاسیکو ایران +فیلم
  • هواداران سپاهان با شعارهای طلایی در ورزشگاه آزادی +فیلم
  • عکس| کری شاعرانه سپاهان برای پرسپولیس!
  • برگزاری تورنمنت برای استعدادیابی در فوتبال پایه
  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • آغاز عصر جدید مورایس در فوتبال ایران